Hlavná stránka » Ochrana osobných údajov GDPR


Ochrana osobných údajov GDPR

Ochranu vašich osobných údajov neberieme na ľahkú váhu, prečítajte si, čo všetko robíme preto, aby vaše oznámené osobné údaje boli u nás v bezpečí.

Spracovanie osobných údajov prebieha v súlade so zákonom č. 101/2000 Zb. O ochrane osobných údajov a o zmene ďalších zákonov a európskym nariadením GDPR, ktorý obhajuje práva našich návštevníkov a zákazníkov proti neoprávnenému zaobchádzaniu s ich údajmi. V nasledujúcich riadkoch vám priblížime, akým spôsobom a za akým účelom spracovávame vaše osobné údaje a kto môžu byť ich spracovateľa. Tieto informácie sú dôležité, preto dúfame, že si nájdete čas a starostlivo si všetko prečítajt

Kto je správcom vašich údajov?

Súhlasom udeľujete spoločnosti Herbo Medica s.r.o., IČO 29110211, so sídlom v Plzni, Bělohorská 454/3, 301 00 evidované vo verejnom registri Okresného súdu v Plzni, oddiel C, vložka 25438, aby v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov a nariadenie GDPR spracovávala ako správca osobné údaje podľa podmienok nižšie.

Aké údaje ako správca spracovávame?

V rámci našich webových stránok spracovávame údaje, ktoré nám môžete poskytnúť v rámci registrácie účtu, vyplnenie formulára, prihlásenie k odberu newslettera, vloženie komentára alebo iné aktivity súvisiace s vaším dobrovoľným oznámením osobných údajov. Konkrétne dochádza ku spracovaním nasledujúcich údajov.

Registrácia účtu

  • Meno a priezvisko
  • Heslo v šifrovanej podobe
  • Adresa
  • Telefónne číslo
  • E-mailová adresa 

Vyplnenie formulářa

  • Meno a priezvisko
  • Telefónne číslo
  • E-mailová adresa

Prihlásenie k odberu newsletterov

  • Meno a priezvisko
  • E-mailová adresa

Vloženie komentára/hodnocenie

  • Meno a priezvisko
  • E-mailová adresa

Ďalšie nepriame údaje

  • IP adresa
  • Súbory cookies (pre účely ponúkanie relevantného obsahu len pre vás a uľahčenie prehliadania webových stránok)
  • Informácie o verzii prehliadača a operačného systému pre zabezpečenie správneho zobrazenie webových stránok

Za akým účelom spomenuté údaje spravujeme a ako dlho?

Vaše osobné údaje zhromažďujeme za účelom možnosti využívať naše služby a informovať vás o novinkách. Prečítate si viac, za akým účelom spravujeme jednotlivé údaje podľa miesta ich vyplnenie.

Registrácia účtu - Osobné údaje spravujeme za účelom vedenia vášho zákazníckeho účtu na webových stránkach www.protopan.sk, ktoré nám pomáhajú pre uľahčenie vášho nákupu alebo využívanie našich služieb.

Zároveň vám budeme zobrazovať produkty či služby, ktoré budú relevantné na základe vašich preferencií či histórie. Osobné údaje budeme spracovávať po dobu 10 rokov od okamihu elektronickej registrácie, popr. do doby odvolania tohto súhlasu. Registráciu a spracovanie údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom e-mailu info@protopan.sk.

Vyplnenie formulára - Osobné údaje obsiahnuté vo formulári spravujeme len za účelom odpovede alebo vybavenia vášho dotazu či dopytu. Vaše osobné údaje nebudú ďalej spracovávané ani odovzdávané.

Prihlásenie k odberu newsletterov - Osobné údaje spravujeme za účelom zasielania obchodných oznámení vrátane ponuky produktov a našich služieb v rámci priameho marketingu. Osobné údaje budeme spracovávať po dobu 10 rokov od okamihu elektronickej registrácie, popr. do doby odvolania tohto súhlasu.

Odber newsletterov je možné odvolať v každom obchodnom oznámení na konci strany pomocou odkazu "Odhlásiť odber" alebo jemu podobnému, prípadne prostredníctvom e-mailu info@protopan.sk. Poskytovateľom služieb pre správu, uchovávanie osobných údajov a rozosielanie newsletterov je spoločnosť:

  • The Rocket Science Group LLC MailChimp, so sídlom 675 Ponce de Leon Avenue NE Suite 5000 Atlanta, GA 30308 United States. Viac o ochrane osobných údajov TU

Vloženie komentára/hodnocenie - Osobné údaje spravujeme na odoslanie a identifikácie autora komentára / hodnotenie. Tie budú použité výlučne na technické zabezpečenie tejto služby a budú odstránené ihneď potom, čo pominie dôvod ich spracovávanie alebo lehota 10 rokov od okamihu vloženia alebo schválenie komentára / hodnotenie. Registráciu a spracovanie údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom e-mailu info@protopan.sk.

Všetky poskytované osobné údaje na uvedené účely sú poskytované úplne dobrovoľne a vyjadrenie ich súhlasu prebieha pomocou aktívnej interakcie (zaškrtnutie) políčka so súhlasom na ich spracovanie.

Kedy nie je potreba dávať súhlas so spracováním osobných údajov?

Osobné údaje môžeme spracovávať aj bez vášho súhlasu len za účely:

  • Plnenie zmluvy ktorej predmetom je poskytnutie služby alebo produktu (napr. k plneniu zmluvy dochádza najčastejšie v prípade uzavretia záväznej objednávky, členstvom alebo používaním určité služby).
  • Plnenie právnych povinností, ktoré pre nás vyplývajú zo všeobecne záväzných právnych predpisov.
  • Spracovanie v rámci oprávneného záujmov (napr. k priamemu marketingu, zaistenie bezpečnosti a ochrany života).

Ako sú moje údaje chránené?

Všetky osobné údaje, ktoré spracovávame, sa snažíme v maximálnej miere zabezpečiť proti ich úniku alebo odcudzenia. Z tohto dôvodu obmedzujeme ich manipuláciu, kopírovanie, prenášanie alebo prístup k nim len pre nevyhnutne nutný účely, na ktoré ste nám udelili súhlas alebo tento účel definuje zákon.

Ďalej naše webové stránky disponujú HTTPS protokolom (platným SSL certifikátom) pre šifrované spojenie medzi webom a užívateľom, vďaka čomu sa minimalizuje možnosť ich odcudzenie počas prenosu dát (registrácia, prihlasovanie, odosielanie v rámci formulára pod.)

Webové stránky sú umiestnené na bezpečných serveroch spoločnosti Fortion Networks, s.r.o., IČO: 26397994, so sídlom Plzeň, Božkovská 307/9, 326 00, zapísanou na Krajskom súde v Plzni pod spisovou značkou C 17708. Viac na TU

Kto všetko má k osobným údajom prístup?

Spracovanie osobných údajov je vykonávané Správcom, osobné údaje však pre Správcu môžu spracovávať aj títo spracovatelia:

  • Poskytovateľ softwaru ANT studio s.r.o., IČ 29113229, so sídlom Plzeň, Slovanská alej 2182/30, 326 00, zapísaná na Registrovom súde v Plzni, oddiel C, vložka 25698.
  • Účtovná kancelár UCTO.ADAM s.r.o., IČ 04284411, so sídlom Plzeň, Na Belánce 2174/10, 301 00, zapísaná na Krajskom súde v Plzni, oddiel C, vložka 31492.
  • Prepravná služba Česká pošta, s.p., IČ 47114983, so sídlom Praha, Politických vězňů 909/4, 225 99, zapísaná u Mestského súde v Prahe, oddiel A, vložka 7565
  • Prepravná služba Uloženka s.r.o., IČ 24299162, so sídlom Praha, Na Hřebenech II 1718/8, 301 00, za=ísaná na Mestskom súde v Prahe, odiel C, vložka 193628
  • Prepravná služba Zásilkovna s.r.o., IČ 28408306, so sídlom Praha, Drahobejlova 1019/27, 190 00, zapísana na Mestskom súde v Prahe, oddiel C, vložka 139387

Aké sú moje práva v súvislosti s ochranou osobných údajov?

  • Požadovať od nás informáciu, aké Vaše osobné údaje spracovávame.
  • Požadovať od nás vysvetlenie ohľadom spracovanie osobných údajov..
  • Vyžiadať si u nás prístup k týmto údajom a tieto nechať aktualizovať alebo opraviť.
  • Požadovať od nás vymazanie týchto osobných údajov.
  • Požadovať prenesenie údajov.
  • Právo byť informovaný o porušení bezpečnosti osobných údajov v určitých prípadoch.

Môžete kedykoľvek podať sťažnosť týkajúce sa spracovania vašich osobných údajov alebo neplnenie povinností správcu plynúcich z GDPR k dozornému úradu. Dozorným úradom je v SR Úrad na ochranu osobných údajov, so sídlom Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, Slovenská republika, https://dataprotection.gov.sk/uoou/

Cookies

V súlade s ustanovením § 89 zákona č. 127/2005 Zb. O elektronických komunikáciách, vás týmto informujeme, že naše webové stránky využívajú pre svoju činnosť tzv. cookies.

Jedná sa o krátke textové súbory, ktoré webová stránka ukladá v návštevníkove počítači, a ktoré poskytuje internetový prehliadač zakaždým, keď sa používateľ na stránku vráti. www.protopan.sk používa cookies na identifikáciu a sledovanie návštevníkov, ktorí používajú naše webové stránky a k ich predvoľbe pre prístup k webovej stránke.

Štandardné webové prehliadače (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome a pod.) podporujú správu cookies. V rámci nastavení prehliadačov môžete jednotlivé cookie ručne mazať, blokovať či úplne zakázať ich použitie, možno je tiež blokovať alebo povoliť len pre jednotlivé internetové stránky.

Pre detailnejšie informácie, prosím, použite nápovedu vášho prehliadača. Pokiaľ bude mať váš prehliadač použitie cookies povolené, budeme vychádzať z toho, že súhlasíte s využívaním štandardných cookies zo strany nášho serveru.

Aké existujú druhy Cookies?

Všeobecne možno súbory Cookies, alebo ak dočasné súbory uložené v prehliadači, rozdeliť na dva druhy. Tie ktoré sa ukladajú len krátkodobo a na webe či e-shopu slúži na uľahčenie jeho využívanie (napr. zapamätanie si vloženého tovar v košíku, navštíveného produktu, zatvorenie vyskakovacieho okna a pod.). Tieto dočasné cookies umožňujú uchovávanie informácií pri prechádzaní z jednej webovej stránky na druhú a odstraňujú tak potrebu opakovaného zadávania niektorých údajov.

Druhý typ súborov cookies sa ukladá dlhšiu dobu (napr. niekoľko týždni až mesiacov). Tieto cookies pomáhajú k tomu, aby bolo možné identifikovať počítač pri opakovanej návšteve našich webových stránok. Neumožňujú vás však identifikovať ako konkrétnu osobu.

Dlhodobé cookies súbory nám umožňujú lepšie personalizovať naše stránky a ponúknuť vám pre vás relevantný obsah alebo reklamu. Zbieraná dáta sú úplne anonymné a nemôžeme ich spájať s akýmikoľvek inými dátami. 

Za akým účelom súbory Cookies využívame?

Zapamätávania si osobného nastavenia - Cookies našim webovým stránkam umožňujú uľahčiť vaše prehliadania webových stránok a personalizáciu zobrazovaného obsahu. Umožňujú tiež napríklad pamätať si obsah košíka, prihlásenie či odhlásenie, súhlas s upozornením apod.

Štatistické údaje - Aby sme mohli zlepšovať kvalitu našich stránok, zhromažďujeme anonymné štatistiky návštevnosti, ktoré nám pomáhajú k ďalšiemu rozvoju nášho podnikania. Pre evidenciu využívame nástroj Google Analytics s platným dodatkom pre spracovanie osobných údajov treťou stranou. Tieto dáta nie je možné spájať s konkrétnou osobou.

Zobrazovanie reklamy - Cookies umožňujú lepšie cielenie reklamy pre našich užívateľov a návštevníkov vďaka personalizáciu ich obsahu tak, aby zákazník dostával reklamu na produkty alebo služby, ktoré sú pre neho relevantné a prejavil o ne v minulosti potenciálny záujem. 

Pre tento typ reklám využívame nižšie uvedené služby, v rámci ktorých dochádza k segmentácii užívateľov na základe spoločných rysov. Tieto dáta nie je možné spájať s konkrétnou osobou.

  • SEZNAM.CZ, a.s. (Sklik). Viac informácií TU
  • Google (AdSense, AdWords) Viac informácií TU
  • Facebook (Facebook Pixel). Viac informácií TU
  • RTB (Adform). Viac informácií TU
  • Heureka - Overené zákazníkmi

Ako Cookies deaktivovať alebo vymazať?

Ak nechcete súbory cookies využívať alebo zmazať ich obsah, ktorý webové stránky o vašich návštevách na rôznych webových stránkach a portáloch uložili, môžete využiť návody pre jednotlivé najčastejšie využívané prehliadača nižšie:

Život Atopika

čítanie a rady o starostlivosti o pokožku

Ostatné

Ekzém v letnom období

Ekzém v letnom období

V letnom období sa viacerým bežným ekzematikom s atopickým ekzémom stav zlepší.... Víac...

Obliekanie

Obliekanie

Aj správne obliekanie je pre osoby trpiace atopickým ekzémom veľmi dôležité. Doporučuje... Víac...

Všetko o ekzéme

Diagnóza: atopický ekzém

Diagnóza: atopický ekzém

Atopický ekzém je chronické, svrbiace, zápalové ochorenie kože, vznikajúce geneticky.... Víac...

Diagnostika ekzému

Diagnostika ekzému

Skúsený lekár nemá s diagnostikou atopického ekzému veľké problémy. Vec, ktorá... Víac...

Starostlivosť o pokožku

Vplyv stravy na atopický ekzém

Vplyv stravy na atopický ekzém

Kontrolovať stravu ekzematikov by sme mali hlavne u malých detí, kde sú častými... Víac...

Potravinové alergie

Potravinové alergie

Ešte raz sa zastavme pri potravinách a ich vplyvu na atopický ekzém. Pýtate sa, či... Víac...

Rady pre deti

Riziko atopického ekzému u detí

Riziko atopického ekzému u detí

Veľmi častou otázkou je miera rizika vzniku choroby u dieťaťa, pokiaľ je jeden... Víac...

Domáce prostredie detí

Domáce prostredie detí

Úprava domáceho prostredia v prípade atopického ekzému u dieťaťa je ešte... Víac...

Život atopika čítanie a rady o starostlivosti o pokožku

– Môj príbeh atopika
– Všetko o atopickom ekzéme
– Strava a správna hygiena
– Rady pre deti

Viac ..

On-line poradňa Radi Vám poradíme ...

– Ako užívať Protopan®
– Najčastejšie otázky
– Zdieľame príbehy
– Napíšte nám

Viac ..

Produkty

Protopan® - pre komplexnú starostlivosť o pokožku.
Všetky informácie o prípravkoch Protopan ® určených pre komplexnú starostlivosť o kožu. Možnosť nákupu so zárukou priamo od výrobcu vr. odoslanie do 24 hodín.

Viac ..

Život atopika čítanie a rady o starostlivosti o pokožku


Všetko o ekzéme

Diagnóza: atopický ekzém

Atopický ekzém je chronické, svrbiace, zápalové ochorenie kože, vznikajúce geneticky. V žiadnom prípade sa teda nejedná o nákazlivé ochorenie. Existujú tu dva okruhy poruchy a to... Víac...

Diagnóza: atopický ekzém

Starostlivosť o pokožku

Vplyv stravy na atopický ekzém

Kontrolovať stravu ekzematikov by sme mali hlavne u malých detí, kde sú častými alergénmi napríklad kravské mlieko, orechy, sója, vaječný bielok a ryby. To neznamená, že by pre ostatné... Víac...

Vplyv stravy na atopický ekzém

Rady pre deti

Riziko atopického ekzému u detí

Veľmi častou otázkou je miera rizika vzniku choroby u dieťaťa, pokiaľ je jeden z rodičov postihnutý atopickým ekzémom. Pretože atopia je vrodený predpoklad, nededí sa ochorenie samé, ale... Víac...

Riziko atopického ekzému u detí

Ostatné

Ekzém v letnom období

V letnom období sa viacerým bežným ekzematikom s atopickým ekzémom stav zlepší. Existuje ale skupina závažných pacientov, trpiacich rozsiahlym ekzémom, ktorý naopak v letnom období... Víac...

Ekzém v letnom období

Starostlivosť zvonku

Starostlivosť zvnútra